19 de octubre de 2012

Notícia al diari ARA

Estudiants de batxillerat i FP no han cobrat beques del curs passat

Diversos estudiants de batxillerat i formació professional encara no han cobrat les beques corresponents al curs 2011-2012, tot i que el departament d'Ensenyament ja els ha comunicat que els han estat concedides i el ministeri d'Educació fins i tot els ha informat que ja han estat abonades al seu compte corrent.
Ana Coloma, de 22 anys, va acabar el cicle formatiu de grau mitjà de comerç al mes de juny, però no va cobrar la beca a finals de curs, com és habitual. "Ningú ens informa -es queixa-. Quan truquem a les diferents administracions, es passen la pilota els uns als altres, i ningú sap el motiu del retard ni quan ens pagaran".
Altres estudiants que s'han posat en contacte amb l'ARA asseguren que el ministeri els diu que ja ha enviat els diners d'aquestes beques a la Generalitat. Quan truquen al departament d'Ensenyament, els responen que no hi ha diners i que no els poden donar cap previsió perquè el departament responsable de les transferències és el d'Economia.
Ana Coloma explica que els afectats es van començar a posar en contacte entre ells a través de fòrums d'internet, i que han creat un grup de Facebook per coordinar la seva protesta en què hi ha aproximadament 200 persones que estan en la mateixa situació. També han obert un blog en què exposen la seva queixa i aporten documentació.
En una enquesta feta a través d'aquest blog, el 96% dels afectats que hi han participat diuen que són estudiants de formació professional, mentre que només hi ha un 4% d'estudiants de batxillerat. De fet, Ana Coloma explica que el seu germà mateix, que estudia batxillerat, sí que ha cobrat la beca del curs 2011-2012.
Ensenyament admet el retard
El departament d'Ensenyament assegura que el 28 de setembre s'havien pagat el 63% d'aquestes beques. El retard en el 37% restant l'atribueixen a un cúmul de circumstàncies, entre les quals hi ha el retard inicial del ministeri a l'hora de fer efectiu l'avançament dels diners i el fet que la partida anés a parar, com és habitual, a la caixa única del departament, des de la qual es van distribuint els diversos pagaments i que ha patit també problemes de liquiditat. Amb tot, fonts de la conselleria asseguren que totes les beques es pagaran.


1 comentario: